Till toppen av sidan
Nav

10 års dag i Milano

Anettes 10 års tal i Minnesparken

DSC01553

För 10 år sedan såg våra liv helt annorlunda ut… det var då en helt vanlig måndag den 8 oktober, alla gjorde vi det som då var våra vanliga måndagar…
Men det blev den värsta måndagen i våra liv… den dagen då marken under oss försvann… vi föll handlöst … DET KUNDE VÄL INTE VARA SANT… Men det var det!!

Idag 10 år senare står Vi här och undrar vart tog åren vägen, för när det gäller den 8 oktober 2001 känns det som igår, Men vi står här starkare som människor, vi har lärt oss att leva med vår sorg och den eviga saknaden… Men vi har också lärt oss att ta fram de roliga minnena.

Jag brukar säga ibland att OM alla föddes med den visdom om livet som vi blev tvungna att skaffa oss, så hade världen sett annorlunda ut….

Till sist ett stort Tack till Paolo Pettinaroli och Comitato 8 ottobre – Per non dimenticare, till alla hjälpsamma människor på SAS och alla andra som har stöttat oss under åren!

CARPE DIEM

Anettes reflektion efter hemkomsten

DSC01648Hej

Jag vet att alla fick en bra flygning hem ifrån Malpensa och vidare, själv åkte jag och några familjer till från Linate…. Jag måste säga att det kändes tungt bara att gå genom dörrarna in på flygplatsen…

Att sen gå in i planet och veta att nu fanns det ingen återvändo … När planet började taxa ut mot startrakan så gick det många tankar runt i huvudet…. Vad tänkte dom? För inte kan man tänka tanken att det inte ska gå…..

När planet börjar ta fart och noshjulet lyfter från marken så var det som att själen blödde och tårarna kom…
Det gjorde så ONT….

Efter olyckan var jag hos SAS där dom har sina simulatorer för att göra om SK686 flygningen, jag ville se det dom såg, efter att ha tvingat mig igenom det så säger instruktören: Nu gör vi en vanlig take off från Linate.
Och vad händer! Försöker göra en vanlig take off 3 gånger! Men varje gång vi kom upp en bit så börjar allt att varna!! Det gick inte så vi gav upp å valde att starta från en annan flygplats…
Så JA mina känslor var stora på alla sätt igår när vi lyfte från Linate

Men nu är vi alla lyckligt hemma
Så ett stort Tack till alla som gjorde att den 8 oktober 2011, den 10e memorial day blev så varm och hjärtlig, till minne av alla våra älskade och för evigt saknade!

Anette Forsman

Foton från 10 års dagen